Pécs László lett Az Év Beszerzési Menedzsere 2009-ben

Pécs László tevékenységével szakterületének művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket ért el. Munkájának jelentőségét kiemelik azok a folyamatszervezési és szervezeti kultúrát érintő megoldások, amelyekkel önálló rendszerként kialakította és fogadtatta el a központosított beszerzés rendszerét.

A bíráló bizottság hatékonyság és eredményesség központúsága mellett kiemelte Pécs László humánpolitikai érzékenységét. Az átalakításhoz maga mellé állította a társaságon kívül és belül szükséges támogatókat, felmérte a beszerzők kompetenciáit, karrierterveket készítettek, és áldoztak a munkatársak továbbképzésére is.

A húsz év szakmai tapasztalattal és négy diplomával rendelkezdő Pécs László mérnök és gazdasági szakember. Végzettségeit Magyarországon és Franciaországban szerezte. Pécs László valamivel több, mint 10 év gépjármű kereskedelemben és iparban eltöltött idő után 2008-ban szerződött a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft.-hez, ahol beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatóként dolgozik. A személyszállító vasúti kocsik és alkatrészek modernizálásával, átépítésével, tervezésével, gyártásával, javításával, fővizsgáztatásával, valamint Bombardier márkájú vasúti járművek, berendezések és irányítási központok értékesítésével foglalkozik.

A társaságnál 2008-ban döntöttek a beszerzési tevékenység teljes központosításáról. Új alapokra helyezték a szerződésnyilvántartást, fejlesztették a szállítói kapcsolatokat, újjáépítették a társaságon belüli partner szervezeti egységekkel meglévő kapcsolataikat.

TOP