BVK’17 -15 ÉV – FÓKUSZAINK ÚJRATÖLTVE

Idén május 17-én, immár 5. alkalommal tartottuk az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának (BVK) hagyományos, egynapos „konferencia és workshop” rendezvényét.

A rendezvény helyszínének ezúttal a Hotel Helia felújított konferencia részlegét választottuk, mely – utólag is megerősíthetjük – megfelelt az elvárásainknak. Az elmúlt évek érdeklődési szintjét fenntartva, közel 70 fő vett részt a délelőtti plenáris, majd a délutáni szekcióüléseken.

A megnyitó beszédet Giltán Tivadar, a BVK jelenlegi Elnöke tartotta meg, aki nyitóbeszédében a személyes kerek évfordulóinak felidézésén túl a BVK jelenlegi fejlődési státuszáról, illetve további terveinkről beszélt.

A délelőtti program moderálását ezután Gábor Zsolt, a ProcurCon Kft. ügyvezetője vette át, aki mind a BVK-nak, mind pedig az MLBKT anyaszervezetnek elnökségi tagja.
Zsolt a napi program rövid vizuális ismertetése után át is adta a szót első meghívott vendégünknek, Németh Dávidnak, a K&H Bank vezető-elemzőjének, aki az árak volatilitása és gazdasági okai címmel tartott elemzési adatokkal alátámasztott előadást.

Következő előadónk Szabó Ákos, az Electool Kft. tulajdonos-ügyvezetője volt, aki tovább boncolgatta a piacokon megfigyelhető volatilitási kérdést.

Ákos előadása és egy rövid szünet után került sor egy új kísérletre: a 2008-tól kiadott Év Beszerzési Menedzsere díjat elnyerő vezetők ültek le egy pódiumbeszélgetésre egymással, mely blokkot – hogy az így is népes beszélgetői tábort már ne növeljük tovább – a díjazotti körből kikerülő Kovács József Bernát, a Knorr-Bremse vasúti divíziójának magyarországi beszerzési vezetője moderálta. A díjazottak azon túl, hogy felidézték, hogy milyen beszerzési és/vagy vezetői eredményekért kapták a díjat annak idején, megbeszélték és megosztották gondolataikat arról, hogy milyen irányban halad a beszerzési szakma.

Ezen programpont után következett a közös fotózás, ami szinte már hagyomány a BVK konferenciákon.

Ebéd után érkezett második vendégelőadónk, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál és Magyarország első Michelin-csillagos éttermének alapítója, üzletember és kultúraszervező. Gerendai Károly úr kb. egy óra erejéig mesélt a résztvevőknek jelenlegi tevékenységeiről, az azokban elért sikerek hátteréről, motivációjáról, terveiről, majd válaszolt a blokkjának végén néhány kérdésre.

A résztvevői kör ezután két csoportra osztódott, mert következett a párhuzamos szekciók délutánja. Mindkét szekcióban 3-3 téma került feldolgozásra workshop jelleggel.

  • Deme Zoltán - a beszerzési kihívásai a különböző szervezetekben
  • Bali Gabriella – digitális transzformáció
  • Juhász Péter – beszállító fejlesztési tapasztalatok

 

  • Fazekas Attila – aktuális kockázatok és kezelésük a kereskedelmi asztal két oldalán
  • Simon Zoltán – a bérek jelenlegi piaci alakulása és hatása az indirekt beszerzésekre
  • Oláh Sándor – az elektromos autók megjelenésének hatása a beszerzésekre (árupiacokra)
TOP