2017. május 17.

BVK'17 Konferencia és innovatív workshop

BVK’17 -15 év – Fókuszaink újratöltve

... MERT KÍVÁNCSIAK VAGYUNK EGYMÁS VÉLEMÉNYÉRE!

Tartalmas, interaktív szakmai előadások

A beszerzői szakma képviselői egy helyen, egy időben!

Látni és látszani: kötetlen ismerkedési lehetőség a szünetekben a szektor meghatározó szereplőivel!

TERVEZETT PROGRAM

8:30-8.55 REGISZTRÁCIÓ

8:55-9:05 köszöntő

Giltán Tivadar, a Beszerzési Vezetők Klubjának elnöke

Moderátor: Gábor Zsolt, ügyvezető, ProcurCon Kft.

9:05-9:35 Árak volatilitása és gazdasági okai

9:35-10.10 Volatilis árak - mit tehetünk ellene?

A post-Lehman időkben alaposan megváltozott a gazdaság működése, ez a változás az árak alakulását is érintette. Az árnövekedés és csökkenés jóval gyakrabban követi egymást, a volatilitás kellemetlenül nagyra nőtt. A vállalatok tipikus nettó profitrátája 10% alatti értékeket mutat, és ez könnyen még tovább csökkenhet egy időben fel nem ismert radikális áremelkedéssel. De egy váratlan áresés is fájdalmas piacvesztést okozhat, ha mi ragadunk be a versenytársakénál magasabb áron.

Az előadásban néhány példán keresztül bemutatom a főbb okokat, módszertani útmutatóval segítem az előjelek felismerését, megmutatom, hogy mit tehetünk az említett probléma ellen.

10:10-10:40 KÁVÉSZÜNET

10:40-11:40 Globális trend – globális humbug

9 év beszerzési menedzsere a következő 10 év nyerő témáiról beszélget
Horváth Ferenc- Év Beszerzési Menedzsere 2008
Pécs László – Év Beszerzési Menedzsere 2009
Bali Gabriella – Év Beszerzési Menedzsere 2010
Ádám László – Év Beszerzési Menedzsere 2011
Kovács László – Év Beszerzési Menedzsere 2012
Oláh Sándor – Év Beszerzési Menedzsere 2013
Juhász Péter – Év Beszerzési Menedzsere 2014
Kovács József – Év Beszerzési Menedzsere 2015
Dominek Ákos – Év Beszerzési Menedzsere 2016

11:40-12:00 KÖZÖS FOTÓZÁS

12:00-13:00 EBÉD

13:05-13:50 25001 szerződés után új utakon

Gerendai Károly magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek. Alapítója és vezetője a Szeretem Magyarországot klubnak.

Párhuzamos interaktív modulok

I. MODUL

14:00-14:45 A beszerzés kihívásai a különböző szervezetekben – Mire számíthat az aki váltani akar?

Az interaktív modul témája:

 • Azok a beszerzők, akik szektort/iparágat váltanak pályafutásuk során, azt tapasztalják, hogy az egyik helyen szerzett specifikus tapasztalatok jól hasznosíthatók egy merőben eltérő karakterű másik szervezetben is, illetve az eltérő tapasztalati háttérrel rendelkező tagokat összefogó csapatok kevésbé esnek bele a szektorspecifikus csőlátás hibájába.
 • A szélesebb körben gyűjtött tapasztalatok értékteremtők a szervezetek számára, ezért az iparágak és szektorok közötti váltás a beszerzési szakmában dolgozók szempontjából nézve karrierlehetőséget is jelent egyben.
 • Az interaktív modul során bevezetésként az előadó egy keretben ábrázolja a szervezetek/szektorok sokszínű világát és erre rávetíti a beszerzésben felmerülő kulcskérdéseket.
 • Ezt követően a modulban részt vevők elhelyezik magukat a keretben, megbeszélik, hogy milyen típusú problémáról milyen szervezetben lehet sokat tanulni és melyik még “szűz” területen lehetne azt a tudást jól hasznosítani.

14:45-15:05 KÁVÉSZÜNET

15:05-15:50 Digitális transzformáció

Az előadás főbb pontjai:

 • A digitális forradalom hatása a beszerzésre
 • Innovatív adatelemzési lehetőségek
 • Digitális folyamatok és eszközök a beszerzésben
 • Új beszerzési feladatkörök

15:50-16:35 Fejlesszem vagy futtassam: beszállítók a fókuszban

II. MODUL

14:00-14:45 Aktuális kockázatok és kezelésük (értékesítés és beszerzés)

Az előadás főbb pontjai:

 • domináns beszállítók és kezelésük multis beszerzői szemmel
 • domináns vevők és kezelésük KKV értékesítői/cégvezetői szemmel
 • partneri kapcsolatok előnyei vs. függőség kialakulása egy csomagolási piacon
 • beszerzés időben történő bevonásának jelentősége ( kapacitások, szerszámok, műszaki specifikációk kérdése)
 • KKV beszállító “vevőválasztási” stratégiái,
 • volumen hatás vs. diverzifikáció és rugalmasság jelentősége mindkét oldalon.

14:45-15:05 KÁVÉSZÜNET

15:05-15:50 Bér és hatásai az indirekt beszerzésben

Több mint 20 éves beszerzési tapasztalatát multinacionális vállalatoknál szerezte melyből az alapozó első 10 évet a General Electric szervezetében töltötte. 2007-ben csatlakozott beszerzési vezetőként a DHL csapatához, ahol sikeresen átalakította a négy magyarországi üzletágat kiszolgáló beszerzési funkció működését a kollaboráció és a mátrixszerű működés jegyében. 2012-ben váltott a költségérzékennyé váló pénzügyi szektorba a Raiffeisen Bank Zrt. magyarországi beszerzési vezetőjeként, ahol 2015-től az üzemeltetési és bankbiztonsági feladatokkal is kibővült a felelősségi köre.

15:50-16:35 E-autó és hatásai a beszerzési kategóriákra

Az Ön szállítóit hogyan érinti, hogyan fogja érinteni az elektromos autók terjedése? Szállítója csőd közelében fog tántorogni azÖn nehezen áttelepíthető alkatrészeivel, vagy az erős felfutás miatt nem foglalkozik az Ön szállítási igényeivel? Ha érintett lehet, mennyi ideje van cselekedni?

A autógyártók köre, az alkatrészek/alapanyagok beszerzési helye, és a beszállítók kapacitáskihasználása markánsan változik. Az új technológiákat biztosító beszállítókat nem kezelhetjük a régi reflexek mentén.

Az előadásban képet adok a változások fő pontjairól, majd vizsgálom a várható hatásokat. A végső képet lehetőség szerint a hallgatóság bevonásával alakítjuk ki.

ELŐADÓK

Kovács József Bernát, beszerzési vezető, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

Gépészmérnökként pályafutását a tervezői, majd gyártási feladatkörökben kezdte. 2001-ben az ellátási lánc területre „tévedt” a Knorr-Bremse anyaggazdálkodási vezetőjeként. 2005-től vette át a teljes telephelyi beszerzés irányítását és azóta egy dinamikusan növekvő és folyamatosan változó szervezet élén ért el kiemelkedő eredményeket. Ennek igazolásaként 2015-ben megválasztották "Az Év Beszerzési menedzseré"-nek, majd 2016-ban a beszerzési szakma egyik nemzetközi díját is elnyerte (IFPSM – Lewis E. Spangler – Purchasing Professional Award). A Beszerzési Vezetők Klubja 2013-ban választotta tagjai közé, majd 2015-ben Beszerzés menedzser posztgraduális képzésben szerzett másoddiplomát. Rendszeres felkért előadó a Budapesti Corvinus Egyetem különböző kurzusain, valamint szakmai fórumokon.

Deme Zoltán, procurement expert

Pályafutása során elsősorban indirekt stratégiai beszerzéssel foglalkozott, dolgozott az Imagement csoportnál, majd a CIB Banknál, később a Magyar Nemzeti Banknál, illetve az Európai Központi Banknál kamatoztatta tapasztalatait. Munkája során több különböző szervezetben is közreműködött a stratégiai beszerzési funkció felállításában vagy alapvető átalakításában. Pályafutása során dolgozott kkv-nál és nagy szervezetnél, magánszektorban, közszektorban és nemzetközi szervezetnél, illetve Magyarországon és külföldön egyaránt. Tapasztalatai szerint a beszerzés mindenütt hasonló kulcsproblémákkal néz szembe, ám a hangsúlyok eltérőek az egyes szervezetekben, iparágakban és szektorokban.

Fazekas Attila, BOX PRINT-FSD PACKAGING KFT., ügyvezető

Közel 15 éves multinacionális beszerzési tapasztalatot szerzett a Henkelnél. A ranglétrát végigjárva stratégiai beszerzési pozícióban irányította a vállalat globális alapanyag beszerzését egyes kategóriákban. 2009-ben beszerzési tanácsadó céget alapított. 2014 óta pedig egy magyar tulajdonú csomagolóanyag gyártó nyomda, a Box Print – FSD Packaging beszerzésekért is felelős ügyvezető igazgatója. Tavaly óta az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának elnökségi tagja. A Beszerzés.hu szakportál társalapítója, számos szakdolgozat témavezetője.

Oláh Sándor, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., Central Strategic Purchasing Manager

Gépészmérnök, 20+ éve a fémes technológiák területén, multinacionális környezetben, az EMEA területen dolgozó beszerzési szakember, stratégiai beszerzési vezető. Vallja, hogy beszerzőként megfelelő szakmai alázattal kell együtt működnünk sikerünk kulcsaival, a jó beszállítókkal, és saját igényeink megfogalmazása mellett elengedhetetlen a beszállítók megismerése, meghallgatása is. Egy formabontó beszállítói együttműködés által elért kiemelkedő sikerű projektje alapján 2013-ban elnyerte az Év Beszerzési Menedzsere címet.

Szabó Ákos, ügyvezető, Electool Hungary Kft.

Főbb szakterületei az elektronikus beszerzés és az indirekt beszerzés. Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának nyolc éven keresztül volt vezetőségi tagja. Oktat többek között a Budapesti Corvinus Egyetem több kurzusán, az MLBKT, a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében, és számtalan független szervezet képzésén.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője

Gerendai Károly magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek. Alapítója és vezetője a Szeretem Magyarországot klubnak.

Bali Gabriella, Microsoft, Senior procurement engagement manager

Több mint 15 éves tapasztalatát a beszerzés és ellátási lánc területeken multinacionális vállalatoknál szerezte. 2008 februárjában csatlakozott beszerzési vezetőként a Microsoft Magyarország Kft-hez, ahol sikeresen alakította ki az addig nem létező beszerzési funkciót Magyarországon, és fektette le a beszerzés alapjait. 2010 júliusától regionális szinten felel a Microsoft beszerzéseiért. 2011-ben Horvátországban és Szlovákiában a világon elsőként vezetett be sikeresen egy új beszerzési rendszert. Gabriella eredményei elismeréseként 2010-ben elnyerte az Év Beszerzési Menedzsere címet, melyet számára a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság ítélt oda.

Simon Zoltán, Raiffeisen Bank Zrt., Központi beszerzési és kiszervezett szolgáltatások főosztály vezető

Több mint 20 éves beszerzési tapasztalatát multinacionális vállalatoknál szerezte melyből az alapozó első 10 évet a General Electric szervezetében töltötte. 2007-ben csatlakozott beszerzési vezetőként a DHL csapatához, ahol sikeresen átalakította a négy magyarországi üzletágat kiszolgáló beszerzési funkció működését a kollaboráció és a mátrixszerű működés jegyében. 2012-ben váltott a költségérzékennyé váló pénzügyi szektorba a Raiffeisen Bank Zrt. magyarországi beszerzési vezetőjeként, ahol 2015-től az üzemeltetési és bankbiztonsági feladatokkal is kibővült a felelősségi köre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • MLBKT tagoknak

  42.000,-Ft + ÁFA
 • Nem MLBKT tagoknak

  49.000,-Ft + ÁFA

A március 22-ig regisztrálóknak a 15 éves BVK 15% kedvezményt biztosít.

(A részvételi díj tartalmazza a workshopon való részvételt, a kávészüneteket és az ebédet.)

HELYSZÍN

HELYSZÍN

1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

MEGKÖZELÍTÉS

A Danubius Hotel HELIA Conference Hotel központi elhelyezkedésű épülete, gépjárművel, kerékpárral és tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető, busz megálló csak pár lépésre található a szállodától.

 • M3 (kék) metróval – Dózsa György út metróállomástól 10 perc sétára vagy a 75  trolibusszal a Dráva utcáig 1 megálló
 • 115 busszal a Tisza utcai megállótól pár perc sétára

PARKOLÁS

A szálloda előtti zárt, nem őrzött parkolót vendégeink érkezési sorrendben, a szabad kapacitás függvényében vehetik igénybe. A parkolás díja 360.- Ft / gépkocsi / óra

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK ÉS REGISZTRÁCIÓ

A részvételi díj tartalmazza a programon való részvételt, a kávészünetek és az ebéd költségeit. A részvételi díj természetbeni juttatásnak minősülő tételeit (étel, ital) adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, melynek megfizetése a megrendelő feladata!

A részvételi díjról kiállított számla minden esetben külön fogja tartalmazni a természetbeni juttatások mértékét. A részvételi díjról szóló, 8 napos határidővel teljesítendő számlát jelentkezéskor postázzuk, befizetése a rendezvény előtt esedékes, melyet kérünk az MLBKT számlájára elutalni: CIB Bank Zrt. 10700347-68287584-51100005

A rendezvényen fényképfelvétel, videó készülhet, amelyet a szervezők szabadon felhasználhatnak.

Jelentkezési határidő: 2017. május 3.

Lemondás:

A jelentkezés lemondását kizárólag írásban (anita.benesch@logisztika.hu címre küldött levélben) 2017. május 3-ig tudjuk elfogadni költségmentesen. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50%-ának megfizetése terheli a jelentkezőt.

Kérdés esetén keresse Benesch Anitát a 267 8740-es telefonszámon vagy az anita.benesch@logisztika.hu e-mail címen.

MÉDIAPARTNER

TOP