Horváth Ferenc lett Az Év Beszerzési Menedzsere 2008-ban

Végzettsége: közgazdász, Szent István Egyetem, Gazdálkodási Szak, Pénzügyi szakirány. Jelenleg végzi a Corvinus Egyetem, Közgazdasági Továbbképző Intézet vezetési és szervezési szakközgazdász képzését.

Beszerzési szakmai tapasztalata: 2006-tól a Magyar Televízió Zrt. beszerzési és logisztikai vezetője. Feladatai közé tartozik a központosított beszerzési rendszer kialakítása és működésének irányítása, közbeszerzési tanácsadás. A MTV logisztikai rendszerének kialakítása, részvétel a társaság reorganizációs folyamatában.

Induláskor hatékonyságot és tisztességet írt a zászlójára. Kezdetben a személyi és tárgyi feltételek csak részben voltak biztosítva, jelentős volt az ellenállás a beszerzési szervezeten belül és kívül, nem beszélve a külsős közbeszerzési irodákról. Rövidesen kiadták a tevékenységet átfogóan szabályozó Beszerzési Szabályzatot. Az 5 fős beszerzési csapatot is megújította, s mára szakmailag képzett és magas szinten motivált csapattal rendelkezik, amely az elmúlt évben mintegy 450 millió HUF megtakarítást elérve, kezdeményező, együttműködő és hozzáértő magatartásával kivívta a top menedzsment és a beszállítói piac elismerését. Évente csaknem 800 beszerzési eljárást bonyolítanak le, amelyből mintegy 50 a közbeszerzési eljárás. Tudatos csapatépítő tevékenységének köszönhetően mára egy sikeres csapattá váltak, amely jó munkahelyi légkörben végez eredményes munkát és kész a mindennapjaiból is tanulni.

Horváth Ferenc szakmai tevékenysége nem ér véget az MTV kapuinál. Felelősséget érez a magyar beszerzési és közbeszerzési gyakorlat fejlesztéséért és jobbításáért, aktív és elkötelezett tagja az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának. Kezdeményezte a közbeszerzésben tevékenykedő beszerzési vezetők és az oktatók közötti együttműködést, kialakítását.

Összegezve: a Horváth Ferenc vezette beszerzési szervezet komoly szakmai fejlődésen ment keresztül az elmúlt 3 évben. Az eredmények jelentőségét külön kiemeli, hogy azokat egy állami tulajdonú szervezet gazdálkodási keretei között érte el.

Gratulálunk a cím elnyeréséhez!

Budapest, 2008. november

Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubja ajánlása alapján,

jóváhagyta az MLBKT Elnöksége

TOP